Добірка ресурсів до кожної теми 👈 жми
Тема 2. ВУГЛЕВОДНІ
УРОК 1. Класифікація вуглеводнів. Алкани. Загальна формула алканів, структурна ізомерія, систематична номенклатура. Хімічні властивості алканів. Демонстрації: 3. Відношення насичених вуглеводнів до лугів, кислот.
Завдання для самостійної роботи
УРОК 2. Алкени і алкіни. Загальні та молекулярні формули алкенів і алкінів, структурна ізомерія, систематична номенклатура.
ПРЕЗЕНТАЦІЯ "АЛКЕНИ" Алкени: ізомерія, номенклатура.
УРОК 3. Хімічні властивості етену та етину.
Презентація "Акени і алкіни" 👈 Хімічні властивості вуглеводнів 👈
УРОК № 4. Розрахункові задачі: Виведення молекулярної формули речовини за загальною формулою гомологічного ряду та густиною або відносною густиною
ВІДЕОУРОК
ПРЕЗЕНТАЦІЯ. Разрахункові задачі.👈👈
УРОК 5. Розрахункові задачі: Виведення молекулярної формули речовини за масою, об’ємом або кількістю речовини реагентів або продуктів реакції.
👉 ПРЕЗЕНТАЦІЯ. Разрахункові задачі.
УРОК 6. Арени. Бензен: молекулярна і структурна формули, фізичні властивості. Хімічні властивості бензену.
УРОК 7. Методи одержання алканів, етену, етину, бензену. Застосування вуглеводнів.
Тема 3. ОКСИГЕНОВМІСНІ ОРГАНІЧНІ СПОЛУКИ
УРОК 21. Хімічні властивості насичених одноатомних спиртів. Одержання етанолу.
УРОК 22. Поняття про багатоатомні спирти на прикладі гліцеролу, його хімічні властивості.
УРОК 23. Фенол: склад і будова молекули, фізичні та хімічні властивості
Жми 👉 ПРЕЗЕНТАЦІЯ
Урок 24. Альдегіди. Склад, будова молекул альдегідів. Альдегідна функціональна група. Загальна та структурні формули, систематична номенклатура і фізичні властивості альдегідів
Урок 25. Хімічні властивості етаналю, його одержання.
Урок 26-27. Карбонові кислоти, їх поширення в природі та класифікація. Карбоксильна функціональна група. Лабораторні досліди: 1. Виявлення органічних кислот у харчових продуктах.
Урок 28. Хімічні властивості насичених одноосновних карбонових кислот. Реакція естерифікації. Одержання етанової кислоти.
Урок 33. Жири як представники естерів. Класифікація жирів, їхні хімічні властивості. ВІДЕОУРОК
Урок 34. Вуглеводи. Класифікація вуглеводів, їх утворення й поширення у природі. Глюкоза: молекулярна формула та її відкрита форма
Урок 35. Хімічні властивості глюкози. Демонстрації: 10. Окиснення глюкози амоніак. розчином арґентум(І) оксиду (за відсутності реагентів – віртуально). Лабораторн досліди: 2. Окиснення глюкози свіжоодержаним купрум(ІІ) гідроксидом.
Урок 36. Сахароза, крохмаль і целюлоза: молекулярні формули, гідроліз.
Урок № 37. Практична робота №1 « Розв’язування експериментальних задач».
Тема 4. НІТРОГЕНОВМІСНІ ОРГАНІЧНІ СПОЛУКИ
Урок № 39. Аміни як органічні основи. Хімічні властивості метанаміну, аніліну. Одержання аніліну. Демонстрації: 11. Взаємодія аніліну з хлоридною кислотою (віртуально). 12. Взаємодія аніліну з бромною водою (віртуально).
Урок № 40 - 41. Амінокислоти: склад і будова молекул, загальні і структурні формули, характеристичні (функціональні) групи, систематична номенклатура. Пептидна група. Хімічні властивості аміноетанової кислоти. Пептиди.
Урок № 42. Білки як високомолекулярні сполуки. Хімічні властивості білків (без запису рівнянь реакцій). Лабораторні досліди: 3. Біуретова реакція. 4. Ксантопротеїнова реакція.
Урок 44. Синтетичні високомолекулярні речовини. Полімери. Реакції полімеризації і поліконденсації. Демонстрації. 13. Зразки пластмас, каучуків, гуми, синтетичних волокон.
Урок № 45. Пластмаси. Каучуки, гума. Найпоширеніші полімери та сфери їхнього використання.
Урок № 47. Синтетичні волокна: фізичні властивості і застосування.
Урок № 48. Зв’язки між класами органічних речовин. Загальні поняття про біологічно активні речовини (вітаміни, ферменти)
Урок № 49. Роль органічної хімії у розв’язуванні сировинної, енергетичної, продовольчої проблем, створенні нових матеріалів.
Немає коментарів:
Дописати коментар